کم خونی از اختلالاتی است که بسیاری از افراد کشور ما به ویژه زنان و کودکان را درگیر خود کرده است
تا حدی که اختلالات و نگرانیهای زیادی را در به دنبال داشته است، این در حالی است که طب پایه به
خوبی میتواند جوابگوی این بیماری گسترده باشد.
محققان طب سنتی با اشاره به شیوه نادرست تغذیه امروز ودیگر عوامل که منجر به کم خونی شده است
، رفع سموم بدن و نیز تقویت نیروی هاضمه را به عنوان نخستین اقدام جهت درمان کم خونی ذکر کرد
مصرف انواع آبمیوه حدود نیم ساعت قبل از غذا و به ویژه اگر با کمی عرقیات گیاهی استفاده شود،
در مداوای این اختلال بسیار مفید است، زیرا این مواد به سرعت جذب بدن میشود.
با اعتقاد بر مداوای کم خونی به این صورت به ذکر موثرترین داروها و میزان مصرف آنها اشاره کرد
مصرف یک لیوان شیره انگور به صورت شربت همراه با غذا، انجیر خشک یا دو برابر آن آلوی بخارا،
عصاره استخوان راسته گوسفند از مهمتریم مواد موثر در درمان کمخونی هستند.
شربت مویز نیز بهترین درمانگر کمخونی محسوب میشود به این صورت که برای تهیه آن باید یک
لیتر آب را با ۵۰ گرم زرشک روی شعله ملایم بجوشانند تا نصف شود؛ صاف کنند و با آب میوه های
گریپ فوروت، سیب و انار از هرکدام یک کیلو مویز ۵۰۰گرم و کمی شکر قرمز و به اندازه نوک قاشق
چایخوری زعفران مخلوط کرده و سپس ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم بجوشانند، بهتر است زعفران
را در ۲ دقیقه آخر اضافه کنند، پس از سرد شدن در یخچال نگهداری و روزی ۳ لیوان مصرف کنند.
وی با اشاره به استفاده تخمشربتی، بالنگ و فرنجمشک به میزان مساوی آن را ترکیبی مناسب برای
کمخونی و پوکی استخوان عنوان کرد و اظهارداشت: هر بار یک قاشق مرباخوری با نصف استکان
گلاب و نصف استکان عرق بیدمشک همراه با شکر به صورت شربت نموده و هر روز صبح ناشتا میل
شود. این دارو مفرح قلب مقوی مغز، ملین طبع و نرم کننده عروق، ضد تصلب شرائین، ضد تپش قلب
، اضطراب و افسردگی نیز هست.